Bondscoach Armenië biedt ontslag aan na beschamend verlies

Bondscoach Armenië biedt ontslag aan na beschamend verlies

18 november 2019 – Abraham Khashmanyan, bondscoach van Armenië, heeft na de beschamende 9-1 nederlaag tegen Italië zijn ontslag aangeboden aan de Armeense voetbalbond. De wedstrijd tegen de Italianen was pas de tweede wedstrijd voor Khashmanyan. Tevens is hij alweer de derde coach die bij de Armeniërs aan het roer stond in deze EK-kwalificatie."De wedstrijd van vandaag is een afspiegeling van hoe het Armeense voetbal er momenteel voorstaat", sprak de bondscoach na afloop op de persconferentie. Khashmanyan werd pas enkele weken geleden aangesteld als bondscoach van Armenië en ging in zijn eerste wedstrijd onderuit in de thuiswedstrijd tegen Griekenland (0-1). Tegen Italië stapte de Armeense ploeg met het schaamrood op de kaken van het veld na een 9-1 (!) nederlaag. 

"Toen ik de baan kreeg, zei ik al dat het een lastige situatie zou gaan worden. Ik heb de verantwoordelijkheid genomen, dit is mijn fout. We zijn hier gekomen zonder veel van onze talenten", vervolgde hij. "Als de bond ook denkt dat het mijn fout is, neem ik morgen nog mijn ontslag. Als zij willen dat ik doorga, dan moet ik dit team compleet overhoop gooien. Niets loopt zoals het moet lopen", sprak hij stellig.

Armenië werd vijfde in de poule en kende een kansloze kwalificatie. In de laatste vier wedstrijden wist het niet te winnen en speelde het zelfs gelijk tegen Liechtenstein, het land dat daarvoor maar één puntje had verzameld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019