Groep J: Italië haalt enorm uit, Van 't Schip wint wéér

18 november 2019, 22:47   Bijgewerkt: 18 november 2019, 23:04

In Groep J waren alle beslissingen al gevallen in de vorige speelronde, waardoor de laatste wdstrijden eigenlijk alleen om de eer werden gespeeld. Italië bracht een perfecte kwalificatie ten einde door in het laatste duel met liefst (!) 9-1 te winnen, Bosnië ging in de tweede helft over Liechtenstein heen (0-3) en het Griekenland van John van 't Schip won voor de derde keer op rij door met 2-1 het al geplaatste Finland te verslaan.

Italië – Armenië 9-1

Na het missen van het WK van 2018 ging het roer om bij de Italianen en na de aanstelling van Roberto Mancini gaat het weer voor de wind voor de Azzuri. Italië had na negen wedstrijden nog steeds de perfecte score en ging in de laatste wedstrijd voor een Italiaans record door alle tien de EK-kwalificatiewedstrijden te winnen.

In de tweede helft liep het via Zaniolo, Alessio Romagnoli en Jorginho in rap tempo uit naar 7-0. Daarna was er een mooi moment voor Riccardo Orsolini, hij scoorde bij zijn debuut. Armenië maakte tien minuten voor tijd nog wel de eretreffer, maar moest daarna alsnog de negende treffer incasseren via een kopbal van Chiesa: 9-1.

Griekenland – Finland 2-1

De Finnen plaatsten zich afgelopen week voor het eerst in de geschiedenis voor een eindtoernooi, terwijl de opmars van Griekenland onder John van 't Schip te laat kwam om nog aanspraak te maken op een plek bij de eerste twee. Finse Cultheld Teemu Pukki bewees zijn waarde nog maar eens door een fout in de Griekse verdediging ongenadig af te straffen.

Liechtenstein – Bosnië en Herzegovina 0-3

De bezoekers wisten voor deze wedstrijd al dat er niks meer op het spel stond. Finland pakte plek twee achter het oppermachtige Italië en Bosnië stroomt via de Nations League de play-offs in.

Pas in de tweede helft vielen pas de eerste goals. Eldar Civic schoot een voorzet hard tegen de touwen, waarna Armin Hodzic de score verdubbelde. In de slotfase van het duel scoorde het nog een derde treffer, waardoor het uiteindelijk een eenvoudige avond werd voor de bezoekers uit Bosnië.