Groep F: Spanje wint simpel, Noorwegen langs Malta

18 november 2019, 22:38   Bijgewerkt: 18 november 2019, 23:54

In Groep F was elke vorm van spanning voor de laatste speeldag al vergeven. Spanje was al zeker van de groepswinst en maakte korte metten met Roemenië (5-0). Zweden had zich vrijdag ten koste van de Roemenen geplaatst voor het EK en won maandag simpel van van Faeröer (3-0). Noorwegen, dat in de play-offs om een EK-ticket gaat strijden, won moeizaam van Malta (1-2).

Spanje – Roemenië 5-0

In de tweede helft haalden de Spanjaarden de voet van het gaspedaal en speelden zij de wedstrijd professioneel uit. Het slotakkoord was aan Mikel Oyarzabal: hij zette in de extra tijd van de wedstrijd met zijn derde goal van de kwalificatie de 5-0 eindstand op het scorebord.

Malta – Noorwegen 1-2

Op Malta stond niks meer dan de eer op het spel. Het begin was prima van de Noren, die via de play-offs alsnog EK-deelname gaan proberen af te dwingen. Al na vijf minuten spelen tikte Joshua King na wat gerommel voor de goal de 0-1 binnen.

Hierna namen de Noren wat gas terug en dat bracht Malta zelfs in de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren. Voor het eerst sinds acht wedstrijden maakte de thuisploeg weer eens een doelpunt, Paul Fenech was de gevierde man bij de Maltezers.

Na rust stelde FC Groningen-flop Alexander Sørloth orde op zaken met de 1-2. King miste nog een penalty, maar de overwinning voor de Noren kwam niet meer in gevaar en zo kunnen zij zich gaan opmaken voor de play-offs om een EK-ticket.

Zweden – Faeröer 3-0

De eerste kans was voor de bezoekers, maar de eerste goal viel aan de andere kant. Sebastian Andersson maakte de openingstreffer na een klein half uur spelen.

In de tweede helft had het weinig meer te duchten van de bezoekers en liep het via Mattias Svanberg en voormalig Feyenoord-spits John Guidetti uit naar een eenvoudige 3-0 zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen