'Luis Enrique terug als bondscoach van Spanje voor EURO 2020'

18 november 2019, 21:19

Luis Enrique zit tijdens het Europees kampioenschap van volgend jaar mogelijk weer op de bank als bondscoach van Spanje, zo meldt het Spaanse Cope. De trainer nam in juni van dit jaar afscheid van de Spaanse ploeg, omdat zijn dochtertje ernstig ziek was en hij tijd met haar wilde doorbrengen. Robert Moreno is sindsdien bondscoach en loodste La Roja naar het EK.

Het achtjarige dochtertje van Enrique overleed eind augustus aan de gevolgen van botkanker. Roberto Moreno nam na het ontslag van 49-jarige coach zijn takenpakket over, maar gaf bij zijn aanstelling al direct aan dat hij plaats zou maken wanneer Enrique klaar was om terug te keren bij de nationale ploeg.

Het Spaanse medium meldt nu dat de beslissing van de Spaanse voetbalbond binnenkort aangekondigd kan worden. Moreno zit volgens het medium sowieso niet op de bank tijdens het EK van volgend jaar. Hij zou te weinig ervaring hebben en niet geschikt zijn om Spanje te leiden op een eindtoernooi.

Spanje is met nog één wedstrijd te spelen al zeker van de eerste plaats in Groep F en zal als een van de gastlanden actief zijn op EURO 2020. Als gastland zal Spanje de poulewedstrijden in Bilboa afwerken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen