Mendes Moreira accepteert persoonlijke excuses van Van der Ven

Mendes Moreira accepteert persoonlijke excuses van Van der Ven

18 november 2019 – Ahmad Mendes Moreira en Erik van der Ven zijn maandagmiddag in Rotterdam met elkaar in gesprek gegaan over de gebeurtenissen van zondag. De trainer van FC Den Bosch bood in dat gesprek zijn excuses aan, die werden geaccepteerd door de aanvaller van Excelsior.



Mendes Moreira werd zondag tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg, waarop de dienstdoende scheidsrechter het duel tijdelijk stillegde. Na de wedstrijd noemde Van der Ven de aanvaller van de Rotterdammers 'een zielig mannetje', wat logischerwijs verkeerd viel bij Mendes Moreira.

Lees ookVan der Ven biedt Mendes Moreira persoonlijke excuses aan

Maandag heeft Van der Ven verklaard waarom hij Mendes Moreira 'een zielig mannetje' noemde. "Dat had te maken met zijn juichen voor de tribune van de M-side en niets met racisme of het feit dat hij daarom van het veld liep. Ik ben absoluut niet racistisch en heb sowieso veel spijt van mijn opmerking. Ik zei dat vanuit emotie en had dat niet moeten doen", aldus de Den Bosch-trainer via de Excelsior-website.

Voor zijn interview met FOX Sports hoorde Mendes Moreira de Den Bosch-trainer de opmerking maken. "En daar reageerde ik emotioneel op tijdens dat gesprek. Ik had natuurlijk absoluut niet kunnen voorzien dat dit deze gevolgen zou hebben. Als je hoort over de bedreigingen die hij heeft ontvangen, dan vind ik dat heel erg. We hebben het nu uitgesproken en ik heb zijn excuses aanvaard."

Levenslang stadionverbod
Voorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch wil dat de supporters die zich tegen Excelsior schuldig maakten aan racistische uitingen een levenslang verbod opleggen. "We willen heel duidelijk een structureel statement maken tegen racisme. We gaan op zoek naar de betrokken mensen om ze te identificeren. Dat betekent dat ze het stadion wat ons betreft nooit meer in komen", vertelt hij tegenover NUSport.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019