Arbiter Gerrets had duel in Den Bosch helemaal willen staken

Arbiter Gerrets had duel in Den Bosch helemaal willen staken

18 november 2019 – Laurens Gerrets had als Excelsior dat had gewild het duel tussen FC Den Bosch en de Rotterdammers willen staken zondagmiddag na de racistische leuzen. De arbiter legde het Eerste Divisie-duel tijdelijk stil, maar dat had dus ook blijvend kunnen zijn. "Ik heb de keuze echt bij Excelsior neergelegd. Excelsior wilde door."Dat vertelde hij tegenover RTV Rijnmond. Tijdens het duel kreeg Gerrets langzaam, maar zeker door dat er sprake was van racisme op de tribunes. "Ik constateerde ook dat er heel veel Zwarte Piet werd geroepen en gezongen als Mendes Moreira aan de bal was", zei Gerrets, die daarom het duel na een half uur staakte.

Lees ook: Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"

Voor de scheidsrechter zelf was het ook lastige beslissing. "Het was een moeilijke wedstrijd voor mij. Ik ben geschrokken", zei de arbiter, die meevoelde met slachtoffer Ahmad Mendes Moreira. "Je ziet de pijn bij die jongen. Die pijn raakte mij ook."

Dat de spits overdreven juichte na zijn treffer, snapte de arbiter ook, die daarom geen gele kaart trok. "Dat vond ik niet gepast", aldus de leidsman, die veel positieve kritieken kreeg op zijn optreden. Toch hield hij zelf een dubbel gevoel over aan het duel: "Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt waar iedereen blij mee is. Maar er is iemand wel beschadigd geraakt en dat wil ik niet. Ik heb de pijn van Mendes Moreira gezien. Dat vind ik vervelend."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020