Bluyssen: KNVB kan slechts beperkte straffen opleggen

Bluyssen: KNVB kan slechts beperkte straffen opleggen

18 november 2019 – De KNVB heeft weinig strafmaatregelen om op te leggen bij FC Den Bosch. Volgens manager competitiezaken Jan Bluyssen zijn de mogelijkheden na het incident (te) beperkt. "We kunnen stadionverboden opleggen van 5 jaar en boetes van 450 euro", aldus Bluyssen over de sancties die de supporters kunnen opgelegd krijgen. Tegenover de NOS gaat hij in op de mogelijke straffen voor FC Den Bosch en diens supporters die zich misdroegen. Voor de club kunnen er ook gevolgen komen. "Via het tuchtrecht kunnen we de club aanpakken als die nalatig is geweest. Dat zijn onze mogelijkheden", stelt Bluyssen, die wel geschrokken is van het incident.

Lees ook: Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"

"We hebben contact gehad met de clubs en met de scheidsrechters en we kunnen alleen maar zeggen: dit hoort niet in het voetbal thuis. We moeten er met z'n allen alles aan doen om het van de voetbalvelden te halen", aldus Bluyssen. "Mocht het racisme zich hebben herhaald, was het duel gestaakt. Dus de protocollen zijn goed gevolgd, maar elk incident is schrikbarend."

De KNVB gaat wel actie ondernemen, maar daarop wil Bluyssen nog niet vooruit lopen. "We gaan Den Bosch helpen om de daders op te sporen en te veroordelen. Verder ligt het bij de tuchtcommissie, op basis van alle informatie gaan zij een onafhankelijke uitspraak doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019