Spoorboekje: Oranje voor groepswinst en spanning in Groep E

19 november 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 19 november.

Nieuws

Aanstelling Luis Enrique 

Na de 5-0 winst op Zweden kwam de EK-kwalificatie ten einde voor Spanje, wat hoogstwaarschijnlijk ook het einde betekent van de periode van Robert Moreno als bondscoach van La Roja. Hij nam in juni het stokje over van Luis Enrique, die opstapte vanwege familieomstandigheden, maar de 49-jarige trainer gaat nu naar alle waarschijnlijkheid terugkeren voor het EK van volgend zomer. De Spaanse voetbalbond heeft een persconferentie aangekondigd voor vanmiddag.

Wedstrijden

Burundi – Marokko (14.00 uur)

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Mauritanië (0-0) zal het in de tweede speelronde van de Afrika Cup-kwalificatie een stuk beter moeten bij Marokko. Ook aanvoerder Hakim Ziyech kon het verschil niet maken. Lukt het de uitblinker van Ajax ditmaal wel om zijn stempel te drukken? Anders zijn er direct problemen voor Marokko in de strijd om kwalificatie voor het Afrikaans kampioenschap.

Nederland – Estland (20.45 uur)

Het Nederlands elftal is al geplaatst voor het EK 2020, maar moet nog wel in actie komen tegen Estland. Zaak is om in elk geval geen directe rode kaart te pakken en uiteraard de kwalificatiecampagne goed af te sluiten in Amsterdam. Of Oranje eerste moet worden in de groep, is zeer twijfelachtig gezien de mogelijke poule-indelingen. Maar gewonnen moet er – ondanks de wachtende wisselingen – zeker.

Wales – Hongarije (20.45 uur)

Wales en Hongarije maken onderling uit wie rechtstreeks naar het EK gaat. Tenminste, wanneer er in Cardiff een winnaar komt. Bij een gelijkspel kan Slowakije zomaar de lachende derde worden. De Slowaken dienen in ieder geval te winnen van Azerbeidzjan. De twee landen die vanavond naast de tweede plaats grijpen, krijgen via de play-offs nog een laatste kans.

Voetbal op tv

20.45 uur: Duitsland – Noord-Ierland, Ziggo Sport, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Wales – Hongarije, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Nederland – Estland, NPO 3, live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen