Klaiber verkiest Oranje nog boven Surinaamse kans

18 november 2019, 08:36

FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber is voorlopig niet van plan om te kiezen voor de nationale ploeg van Suriname. Hoewel er sindskort door internationals van dat land met twee paspoorten gespeeld mag worden – waardoor opeens veel meer spelers in beeld zijn – heeft de back dat nog niet echt serieus overwogen. "Eerlijk gezegd richt ik me op dit moment liever nog op het Nederlands elftal."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Lang was het voor veel voetballers met een Nederlands paspoort en Surinaamse roots niet mogelijk om voor dat land te kiezen, omdat ze dan hun Nederlandse paspoort moesten inruilen voor de Surinaamse. Door een verandering van de regels in dat land, komt er nu een sportpaspoort beschikbaar. Daardoor kunnen vanaf heden veel meer voetballers die niet in beeld zijn bij Oranje de stap naar Suriname maken, zoals Nigel Hasselbaink en Kelvin Leerdam recentelijk deden.

"Mijn vader is Surinaams, dus het zou volgens de nieuwe regels kunnen. Maar ik weet niet of dit me zou helpen in mijn verdere carrière", aldus Klaiber, die als rechtsachter nog hoopt door te breken in Oranje. "Ik heb nog nooit nagedacht over de mogelijkheid om voor Suriname te spelen.

Alberg wél geïnteresseerd

Voor Roda JC'er Roland Alberg biedt het bijvoorbeeld wél een uitkomst, zo zegt hij. "Het zou een heel grote eer zijn als ik voor Suriname zou kunnen gaan voetballen. Ik heb een heel sterke band met Suriname. Mijn hele familie komt daar vandaan en om het jaar ga ik ook naar Suriname toe. Ik hoop dat ik snel de kans krijg om aan te sluiten bij de 'Natio'", aldus Alberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen