FC Barcelona ziet Koeman als optie mocht Valverde gaan

18 november 2019, 08:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona's technisch directeur Éric Abidal heeft bevestigd dat Ronald Koeman in de toekomst een optie zou kunnen zijn voor de club om hoofdcoach te worden. Van de bondscoach van het Nederlands elftal werd recentelijk bekend dat hij een clausule in zijn contract heeft staan om naar Catalonië te mogen vertrekken en als de club een trainer gaat zoeken, zou hij inderdaad een van de weinige optie's kunnen zijn.

Dat zei Abidal tegenover El Mundo Deportivo. "Koeman voldoet aan de criteria om de trainer van FC Barcelona te kunnen zijn. Dat lijstje is erg kort, maar wat Koeman betreft is de informatie wel bekend. Maar het ligt niet aan hem, het is een beslissing van de club", maakte de Fransman duidelijk. 

Dat wil overigens niet zeggen dat er ook definitief afscheid genomen gaat worden van de huidige trainer Ernesto Valverde, die een aflopend contract heeft bij de Catalanen. "Hij is uiteindelijk diegene die beslist of dit ook daadwerkelijk zijn laatste seizoen zal zijn", liet Abidal weten. Mocht hij wel vertrekken, dan is Koeman in ieder geval een serieuze optie voor Barça.

Lees ook: Koeman over Barcelona-clausule: "Ongelukkig om dat te vertellen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen