Brazilië O17 wereldkampioen, Ajacied Hansen topscorer

18 november 2019, 08:04   Bijgewerkt: 18 november 2019, 08:19

Brazilië Onder 17 jaar heeft zich in de nacht van zondag op maandag gekroond tot wereldkampioen (2-1). Het thuisland versloeg in blessuretijd Mexico, dat het Nederlands elftal in de halve eindstrijd had verslagen na strafschoppen. Na het duel ging Oranje-aanvaller Sontje Hansen er nog met een individuele prijs vandoor.

Zeven minuten voor het einde van de finale maakte Kaio Jorge pas de gelijkmaker namens Brazilië, dat door een Mexicaanse treffer van Eugenia Pizzuto op achterstand was gekomen. Diep in blessuretijd zorgde invaller Lazaro voor een enorme ontlading bij de Brazilianen, door alsnog de winnende 2-1 binnen te schieten. Eerder op de avond greep het Nederlands elftal naast het brons.

Individuele prijzen

Voor Hansen was er nog wel een mooie prijs: de Ajacied werd benoemd tot topscorer van het toernooi met in totaal zes doelpunten. Hij ontving de award uit de handen van de Braziliaanse legende Ronaldo. Het was de enige Nederlandse individuele prijs: Gabriel Veron (Brazilië, beste speler) en Matheus Donelli (Brazilië, beste keeper) vielen ook in de prijzen. Ecuador werd gekozen tot het meest sportieve team en ging met de fair play-prijs aan de haal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen