Gisteren gemist: Oranje Onder-17 verliest, spijt bij Den Bosch

Gisteren gemist: Oranje Onder-17 verliest, spijt bij Den Bosch

18 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 17 november.Cambuur bindt ook Almere City aan zegekar op zorgeloze avond
SC Cambuur heeft zondagavond een probleemloze 3-1 overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Almere City. De ploeg van Henk de Jong nam in de eerste helft al afstand van de gasten uit Almere en dankte opnieuw het superduo Jamie Jacobs-Robert Mühren voor de goals. Door de overwinning behouden de Leeuwarders de ongeslagen status in het eigen stadion en staan zij nog altijd bovenaan in de Eerste Divisie.

FC Den Bosch krabbelt terug en gaat onderzoek doen
FC Den Bosch is zondagavond alsnog met een ander bericht naar buiten getreden. De club uit Brabant sprak eerder over 'kraaiengeluiden' aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, maar gaat nu toch onderzoek doen naar racisme.

Oranje Onder-17 verliest troostfinale en sluit WK in mineur af
Nederland Onder-17 is het WK in Brazilië geëindigd zoals het begon: met twee nederlagen op rij. De talentenploeg van Peter van der Veen kwam in de troostfinale tegen Frankrijk nog wel op voorsprong, maar verloor door een hattrick van Arnaud Kalimuendo-Muinga met 1-3. Het brons gaat daardoor naar de Fransen.

Fanatieke aanhang Den Bosch reageert: 'Racisten? Nee!'
Alle betrokken bij de incidenten rond Ahmad Mendes Moreira hebben inmiddels gereageerd na de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior (3-3) en dat geldt nu ook voor de fanatieke aanhang van Den Bosch. Den Bosch FC reageert in een statement op wat er gebeurd is.

Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft uren nadat FC Den Bosch - Excelsior (3-3) afgelopen was, een nieuwe reactie gegeven op het feit dat Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend. De trainer noemde de buitenspeler van Excelsior onder meer een 'zielig mannetje' en heeft daar spijt van, zo geeft hij aan bij FOX Sports.

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019