Fanatieke aanhang Den Bosch reageert: 'Racisten? Nee!'

Fanatieke aanhang Den Bosch reageert: 'Racisten? Nee!'

17 november 2019 – Alle betrokken bij de incidenten rond Ahmad Mendes Moreira hebben inmiddels gereageerd na de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior (3-3) en dat geldt nu ook voor de fanatieke aanhang van Den Bosch. Den Bosch FC reageert in een statement op wat er gebeurd is.De buitenspeler van Excelsior werd racistisch bejegend door de fans van Den Bosch, die dat zelf ontkennen. 'Het eerste elftal van FC Den Bosch telt 7 verschillende nationaliteiten van Nederlanders tot Finnen, van Marokkanen tot Somaliërs. Dat is het elftal waar wij achter staan, 90 minuten lang. Wie is wij? Wij zijn de mannen en dames van de M-side. Ook daar waar verschillende nationaliteiten en religies samen komen. Van Turken, Marokkanen en Duitsers. Kun je dan zeggen dat we racisten zijn? Nee!', schrijft Den Bosch FC.

'Dan zouden we racisten met willekeur zijn. Laten we voorop stellen dat we het betreuren als Ahmad Mendes Moreira zich gekwetst voelt. De liederen die werden gezongen waren niet gericht aan bovengenoemde speler noch een andere speler op het veld. Als dit het geval zou zijn zouden wij ook onze eigen spelers treffen', aldus de harde kern van Den Bosch. 'De kraaiengeluiden waar onze club over spreekt, zijn geluiden om de speler die het dichtste bij onze tribune is uit het spel te halen. Kan dit overkomen als oerwoud geluiden? Ja, misschien wel. Was dit gebeurt als het een blanke speler was? Ook ja. De geluiden werden niet met de intentie geuit als 'oerwoud' geluid'.'

'De media zijn er als de kippen bij als de M-Side iets fout doet. Dat zijn we gewend. Maar ons aanmerken als racisten is niet juist', sluit de supportsvereniging af.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020