Frankrijk groepswinnaar, ook Turkije sluit af met zege

17 november 2019, 22:51

EK-gangers Frankrijk en Turkije hebben de kwalificatiecyclus in stijl afgesloten. Beide landen hadden het ticket voor het toernooi van volgend jaar al in de tas, maar hebben zondag toch nog even gas gegeven tegen respectievelijk Albanië en Andorra.

Albanië - Frankrijk 0-2

In Groep H ging het vanavond nog om de groepswinst en Frankrijk wist dat het bij een zege op Albanië zeker zou zijn van de eerste plaats. Dat is weer gunstig voor de EK-loting en dus wist Frankrijk dat het zich geen misstap kon veroorloven. De ploeg maakte ook geen fout in wat het honderdste duel op de bank was van bondscoach Didier Deschamps. Al na een halfuur had de regerend wereldkampioen een 0-2 voorsprong te pakken door goals van Corentin Tolisso en Antoine Griezmann. Frankrijk vond het daarna wel mooi geweest en bouwde de marge niet verder uit. Olivier Giroud, die samen met Wissam Ben Yedder het spitsenkoppel vormde, kreeg nog wel een dot van een kans maar raakte de paal.

Andorra - Turkije 0-2

Net als in 2016 zal Turkije er ook in 2020 bij zijn op het EK. De ploeg sloot de kwalificatiecyclus zondag af met een 0-2 overwinning op Andorra. Grote man was oud Eredivisie-speler Enes Ünal, die beide goals maakte en twee keer toesloeg in de eerste 21 minuten van de wedstrijd. Zijn tweede treffer was een penalty. Turkije hoopte stiekem nog op een Franse misstap in Albanië, maar sluit de kwalificatie af als nummer twee.

Overige uitslag:

Moldavië - IJsland 1-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen