Oranje Onder-17 loopt brons mis: "Ik ben helemaal leeg"

17 november 2019, 22:47

Het is Nederland Onder-17 niet gelukt om met een medaille te vertrekken uit Brazilië. De talenten verloren zondag de strijd om het brons met 3-1 van Frankrijk en sluiten het WK daardoor in mineur af. Bondscoach Peter van der Veen verwijt zijn team niets.

Oranje Onder-17 kwam op voorsprong tegen Frankrijk, maar sneed zich daarna in de vingers. "Helaas brengen we Frankrijk in de wedstrijd met de 2-1. Uit onze corner komen zij er snel uit in de counter en staan wij niet goed. Dan moet je mentaal zó sterk zijn om nog terug te komen. Uiteindelijk moet je je nog gelukkig prijzen dat het geen grotere uitslag wordt, omdat Calvin Raatsie weer goed stond te keepen, zoals eigenlijk heel het toernooi al", blikt hij terug bij Voetbal International.

Het besef dat het toernooi voorbij is, dringt door bij de bondscoach. "Ik ben helemaal leeg", zegt Van der Veen. "En de spelers ook. Nu moeten we ons herpakken en het lichaam weer vol krijgen. En dan kunnen we hopelijk over een paar maanden terugkijken op de geweldige ervaring die we hier hebben opgedaan", zegt de coach, die trots is. "Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben gestreden tot het bittere einde, daar ben ik trots op."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen