Oranje Onder-17 verliest troostfinale en sluit WK in mineur af

Oranje Onder-17 verliest troostfinale en sluit WK in mineur af

17 november 2019 – Nederland Onder-17 is het WK in Brazilië geëindigd zoals het begon: met twee nederlagen op rij. De talentenploeg van Peter van der Veen kwam in de troostfinale tegen Frankrijk nog wel op voorsprong, maar verloor door een hattrick van Arnaud Kalimuendo-Muinga met 1-3. Het brons gaat daardoor naar de Fransen.Oranje ging in de halve finale op sneue wijze ten onder tegen Mexico. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarna Mexico de penalty's beter nam en daardoor de finale haalde. Een dreun voor Nederland, dat zich snel moest zien op te lappen voor de strijd om het brons met Frankrijk. Meevaller voor Oranje was dat aanvaller Kenneth Taylor, die tegen Mexico nog ontbrak door ziekte, in de basis kon starten in de troostfinale.

De middenvelder van Ajax liet zich direct zien, aangezien hij na vijftien minuten met een prachtige pass Mohamed Taabouni bediende. De nummer tien zette Oranje op voorsprong, maar lang duurde de vreugde niet. Zeven minuten later was Arnaud Kalimuendo-Muinga het eindstation van een fraaie Franse aanval: 1-1. De aanvaller van Paris Saint-Germain werd in Bezerrão een plaag voor Oranje.

Hij was namelijk ook de man die twee keer scoorde na de pauze. Zijn eerste goal viel kort na de rust en kwam tot stand na een counter, terwijl de 1-3 een kopbal uit een rebound was. Oranje was niet veel minder dan Frankrijk, maar was een tandje minder scherp en sluit het WK daardoor als vierde af. Het is zodoende een teleurstellend einde voor Oranje Onder-17, dat het WK begon én eindigt met twee verliespartijen op rij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019