Ajax
0 – 0
Midtjylland

Den Bosch-trainer: "Ik sta volledig achter statement van de club"

Den Bosch-trainer: "Ik sta volledig achter statement van de club"

17 november 2019 – FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven staat volledig achter het statement van FC Den Bosch omtrent de vermeende racistische uitspraken aan het adres van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. De Brabanste club schreef in een officiële reactie op de website van 'kraaiengeluiden' en wilde niks weten van racisme."Volgens mij heeft de club een statement gemaakt en ik sta volledig achter dat statement", sprak Van der Ven bij FOX Sports over het incident rondom Moreira. In de eerste helft van de wedstrijd werd het spel achttien minuten stilgelegd, omdat er meermaals racistische teksten naar het hoofd werden geslingerd van Excelsior-aanvaller Moreira.

'Het spijt ons zeer dat Excelsior-speler Moreira zich persoonlijk onheus bejegend voelde. FC Den Bosch begrijpt ook dat de scheidsrechter het nodig achtte om de speler in bescherming te nemen', stond er in de geschreven reactie van FC Den Bosch. "Ik heb het statement zojuist gelezen en dat was heel duidelijk. Iedereen kan dat statement lezen en ik sta daarachter", sprak Van der Ven.

Moreira was na afloop nog altijd zeer aangedaan over de gebeurtenis en kwam net voordat zijn interview begon nog in een woordenwisseling met Van der Ven, hierbij zou de trainer van Den Bosch hem een 'zielig mannetje' hebben genoemd.

Lees ook: Mendes Moreira: "Zielig mannetje? Dit kan ik niet accepteren"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020