Vrouwen PSV komen niet verder dan gelijkspel tegen Heerenveen

17 november 2019, 17:52

De vrouwen van PSV hebben punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De koploper in de vrouwelijke Eredivisie verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd, maar kwam tegen de ploeg uit Friesland niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

PSV (foto op archiefbeeld) begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam bijna op voorsprong, maar een inzet van Joëlle Smits kwam op de lat. Het spel voltrok zich voornamelijk op de helft van Heerenveen, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. Na een half uur spelen kwamen de gasten zelfs brutaal op voorsprong. Tiny Hoekstra zorgde in twee instanties voor de verassende 0-1 ruststand.

In de tweede helft gingen de dames van PSV naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het was juist Heerenveen die het meest dichtbij een treffer kwam in de openingsfase. Een poging van Suzanne Admiraal raakte de lat. Hierna kwam PSV beter in het spel en kwam het via Katja Snoeijs uiteindelijk langszij. Hierna ging het nog op zoek naar de overwinning, maar verder dan wat kansen voor opnieuw Smits en Snoeijs kwam het niet.

PSV blijft met dit gelijke spel nog altijd ongeslagen, maar ziet de voorsprong ten opzichte van de Ajax vrouwen slinken tot vier punten. Volgende week gaan de Eindhovenaren op bezoek bij de vrouwen van PEC Zwolle.