Slot kijkt terug op afgelopen periode: "PSV was meest bijzonder"

Slot kijkt terug op afgelopen periode: "PSV was meest bijzonder"

17 november 2019 – Arne Slot kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen periode bij AZ. De trainer van de Alkmaarders blikte terug op de serie wedstrijden van voor de interlandperiode en pikte de wedstrijd tegen PSV er nog even tussenuit. "Dat was zo'n bijzondere prestatie", zei hij.AZ staat op een tweede plaats in de Eredivisie en speelde voor de interlandperiode bij vlagen de pannen van het dak. Slot zag dat zijn ploeg na de vorige interlandperiode een valse start maakte door op 'eigen veld' met 0-2 te verliezen van sc Heerenveen. "We begonnen natuurlijk slecht met die nederlaag, maar als je daarna reageert met vijf overwinningen op een rij dan kan je heel tevreden terugkijken op die periode", sprak hij in gesprek met AZ TV.

De oefenmeester kijkt met het beste gevoel terug op de wedstrijd tegen PSV, terwijl ook de wedstrijden tegen Astana hem tot grote tevredenheid stemmen. "De meest bijzondere prestatie was PSV-uit, als je daar met 0-4 wint en je weet dat zij thuis al zo lang ongeslagen zijn. Ook de wedstrijden tegen Astana waren heel bijzonder, als je over twee wedstrijden met 11-0 wint is dat een behoorlijke prestatie."

Volgens Slot is het na deze goede periode zaak om de vorm vast te houden en de lijn gewoon door te trekken in de maand december. "We hebben onszelf in een hele mooie positie gezet, nu moeten we dit kalenderjaar ook zo afsluiten. We moeten doorgaan waarmee we voor de interlandperiode bezig waren", zei de 41-jarige trainer. "Dat we nu ook drie internationals bij Oranje hebben is voor mij ook uniek en dat vind ik alleen maar mooi. Nu komt er weer een nieuwe uitdaging, maar alle vorige uitdagingen heeft mijn team ook succesvol afgerond."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020