Veltman over handsbal: "Ik kan er letterlijk niks aan doen"

Veltman over handsbal: "Ik kan er letterlijk niks aan doen"

17 november 2019 – Joël Veltman dreigde de schlemiel van de avond te worden toen hij na een half uur spelen een handsbal maakte, waardoor de Noord-Ieren een strafschop kregen. Het was niet de eerste keer dat de verdediger van Ajax werd bestraft voor een overtreding vanwege een bal op de hand. Zelf vindt hij het altijd een lastige situatie. "Aanvallend is het duidelijk, maar verdedigend hands blijft moeilijk", zei hij.Doordat Steven Davis de penalty huizenhoog overschoot, bleef het bij 0-0 en dat was voor Oranje goed genoeg om zich te plaatsen voor het EK van volgend zomer. "Het is prachtig dat we een EK mogen gaan spelen", zei Veltman in gesprek met FOX Sports. "Het is voor ons een mijlpaal, ook omdat we van zover zijn gekomen. We hebben veel bondscoaches gehad en des te lekkerder dat we er nu gewoon weer bij zijn."

In de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea werd de rechtsback van Oranje ook al bestraft voor een handsbal en ook toen ging de bal op de stip. "Ik neem zo langzamerhand het stokje van Matthijs (De Ligt, red.) over", doelt hij op de handsballen van zijn collega bij Juventus. "Het zijn zulke lastige momenten, ik kan er letterlijk niks aan doen. De bal gaat via-via tegen mijn hand, maar ik wil de scheidsrechter ook niet de schuld geven. Aanvallend weet iedereen nu dat elke handsbal wordt afgefloten, maar verdedigend blijft het toch heel moeilijk."

Lees ook: Oranje op rapport: Frenkie de Jong blinkt uit, vier onvoldoendes

Veltman was na afloop blij met het puntje en de kwalificatie en wilde het penaltymoment zo snel mogelijk vergeten. "Uiteindelijk boeit me die gele kaart niet doordat we ons kwalificeren." Nederland kan nog groepshoofd worden, maar dan moet Duitsland wel punten verspelen in de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland. "In de laatste wedstrijd gaan wij gewoon voor de winst en dan zien we wel weer waar we staan", besluit de 27-jarige mandekker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019