De Roon over vroege wissel: "Misschien wel de goede keuze"

De Roon over vroege wissel: "Misschien wel de goede keuze"

17 november 2019 – De openingsfase van Oranje tegen Noord-Ierland was niet om over naar huis te schrijven, het was dan ook niet heel gek dat bondscoach Ronald Koeman na ruim een half uur al wisselde. Marten de Roon had al een vroeg gele kaart op zak en was ongelukkig in balbezit, hij werd vervangen door Davy Pröpper. "Misschien was het wel een goede keuze, het is gewoon even zuur", zei hij."Dat we ons hebben gekwalificeerd is het gevoel dat nu overheerst", sprak de middenvelder van Atalanta Bergamo in gesprek met Voetbal International. "Het is balen dat je het niet met een overwinning doet, maar het doel is bereikt." De Roon weet ook dat Oranje niet groots speelde, maar daar heeft de 28-jarige controleur maling aan. "Het is lekker dat we erbij zijn en dat zorgde ook wel voor ontlading in de kleedkamer."

De Roon was na ruim een half uur spelen het kind van de rekening, na een weifelende openingsfase van het Nederlands elftal. Hij kreeg al na tien minuten spelen een gele kaart – wat overigens een schorsing voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijd betekende – en werd door Koeman uit voorzorg naar de kant gehaald. "Je baalt altijd als je wordt gewisseld, zeker als het zo vroeg is. Dat is een keuze van de trainer. Ik bespreek de wissel nog wel met de bondscoach, maar dat is iets tussen ons twee."

Lees ook: Oranje op rapport: Frenkie de Jong blinkt uit, vier onvoldoendes

De middenvelder twijfelde toen hem gevraagd werd of de wissel terecht was. "Misschien was het uiteindelijk wel de goede keuze, er valt wat van te zeggen, maar ik had het liever niet gezien", zei hij. "Het hoort erbij, je kan een keer slecht spelen en gewisseld worden. Het is even zuur, maar we moeten het niet te groot gaan maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019