Cillessen: "Ik vond het geen penalty, misser was prettig"

Cillessen: "Ik vond het geen penalty, misser was prettig"

17 november 2019 – Het Nederlands elftal speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland en had daaraan genoeg om zich te plaatsen voor het EK van volgend zomer. Het was een moeizame avond, waar Noord-Ierland in de eerste helft ook nog een penalty miste. Jasper Cillessen vond het geen strafschop en haalde opgelucht adem toen hij het schot van Steven Davis over zag gaan. "Dat hij mist is voor mij ook prettig", zei hij.Het spel was weliswaar niet groots van Oranje, maar het ultieme doel werd wel gehaald en dat gevoel overheerste ook bij Cillessen. "Ons doel was om het EK te halen en dat hebben we nu gehaald", zei hij in gesprek met FOX Sports. "Het was geen gemakkelijke avond, maar met 0-0 hadden we een goed resultaat. Dat gaf in de eindfase ook rust, als je hier had moeten winnen was dat anders geweest. Nu konden we de slotfase controleren."

Lees ook: alles wat je moet weten over de EK-loting mét Nederland

In de eerste helft kreeg Noord-Ierland dé kans om op voorsprong te komen. De thuisploeg kreeg na een handsbal van Joel Veltman een strafschop, maar deze werd ver over geschoten door aanvoerder Davis. "De scheidsrechter vond het een penalty, maar ik niet." Het duurde hierna even voordat de strafschop genomen moest worden en dat kwam mede door Cillessen. "Voor mijn gevoel lag de bal niet op de stip, dus ik ging verhaal halen. Hij mist en dat is voor mij ook prettig. Het was niet bewust om hem het leven zuur te maken."

Met deze plaatsing komt er een einde aan jarenlange afwezigheid van Oranje op de eindtoernooien. De laatste keer was op het WK in 2014, het toernooi waar Cillessen ook al van de partij was. "Toen was ik een van de jonkies, nu hoor ik bij de oudere spelers. Dat is wel anders. Ik heb de ervaring van een eindtoernooi, dat geeft een goed gevoel. We moeten straks als groep gewoon genieten", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019