Ajax
0 – 0
Midtjylland

Gisteren gemist: Oranje naar EK, ook Duitsland en Kroatië zijn erbij

Gisteren gemist: Oranje naar EK, ook Duitsland en Kroatië zijn erbij

17 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 16 november.Oranje stelt met bloedeloze remise in Belfast EK-deelname veilig
Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar. Van een leien dakje ging het niet voor Oranje op Windsor Park, maar de 0-0 remise tegen Noord-Ierland volstond om EK-deelname veilig te stellen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde een tegenvallende wedstrijd, creëerde weinig uitgespeelde mogelijkheden en overleefde zelfs een strafschop.

Dit verdient de KNVB door de plaatsing van Oranje voor EK 2020
Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor EURO 2020, het eerste eindtoernooi sinds het WK in 2014. Na zes jaar afwezigheid gaan we weer meedingen naar een hoofdprijs, letterlijk en figuurlijk. Want ook financieel legt het de KNVB geen windeieren. Door de plaatsing kan de Nederlandse voetbalbond minimaal 9,25 miljoen euro bijschrijven.

Koeman oogt geïrriteerd na kritiek op spel van Oranje
Bondscoach Ronald Koeman kan weinig met de kritiek op het spel van het Nederlands elftal op bezoek bij Noord-Ierland. Volgens Koeman is het typerend voor Nederland dat de lat onrealistisch hoog wordt gelegd. Hij is wel redelijk tevreden met het spel van Oranje in Belfast en kijkt uit naar het Europees kampioenschap.

Duitsland komt laat op stoom, maar grijpt leiding in poule
Het duurde even, maar Duitsland heeft de wedstrijd tegen Wit-Rusland zaterdag uiteindelijk simpel gewonnen. In Mönchengladbach viel de eerste treffer pas kort voor rust, maar werd het uiteindelijk toch 4-0. Duitsland staat met nog één wedstrijd te gaan nu bovenaan in de groep van Oranje.

Kroatië toont karakter en voegt zich bij EK-deelnemers
Een helft lang leek Kroatië te moeten vrezen voor een doemscenario, maar de WK-finalist van 2018 heeft zich uiteindelijk geplaatst voor het EK. De Kroaten bogen na rust een achterstand om in een voorsprong en rekenden af met Slowakije (3-1), dat nu moet hopen op een gelijkspel tussen Hongarije en Wales.

Franse deur definitief dicht voor Benzema: "Avontuur is voorbij"
Karim Benzema gaat het shirt van Frankrijk niet meer aantrekken. Dat is althans wat bondsvoorzitter Noël Le Graët heeft laten weten in Franse media. De spits van Real Madrid heeft definitief geen toekomst meer, aldus de preses van de bond.

  

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020