Koeman oogt geïrriteerd na kritiek op spel van Oranje

Koeman oogt geïrriteerd na kritiek op spel van Oranje

16 november 2019 – Bondscoach Ronald Koeman kan weinig met de kritiek op het spel van het Nederlands elftal op bezoek bij Noord-Ierland. Volgens Koeman is het typerend voor Nederland dat de lat onrealistisch hoog wordt gelegd. Hij is wel redelijk tevreden met het spel van Oranje in Belfast en kijkt uit naar het Europees kampioenschap.Tegenover de NOS oogt Koeman tevreden over het verdedigende werk van Oranje. "Er zijn twee lastige momenten geweest. Aanvallend hadden we wel meer moeten brengen. Wel hebben we het gewoon professioneel uitgespeeld, dus laten we de rest maar vergeten. In de laatste minuten gaat alles om het resultaat."

Ondanks het feit dat Oranje voor het eerst in zes jaar weer eens bij een eindtoernooi is, is er ook kritiek op het spel. Daar kan Koeman vrij weinig mee. "Wij zijn een landje waar we de boel eerst afbreken van blijdschap, dan spelen we twee keer minder en zijn we plots geen favoriet meer. Dat is ons landje, en daar stoor ik me wel eens aan. Maar laten we daar niet teveel aandacht aan besteden. Ik heb ook gezegd tegen de spelers: 'we hebben het EK gehaald, met de zwaarste tegenstanders in de poule."

Lees ook: Van Dijk vooral blij: "We gaan, dat is het belangrijkste"

Wissel De Roon
Opvallend was de wissel van Marten de Roon. De middenvelder ging in de 35ste minuut naar de kant. Hij had al geel en werd vervangen door Davy Pröpper. "Marten krijgt onnodig die kaart, nadat hij balverlies leed. Bij de penalty ging de scheidsrechter ook al naar Marten toe. Dan neem je geen risico. Het was de gele kaart, plus het feit dat ik dacht Pröpper te moeten brengen", verklaart Koeman de vroege wissel.

Omdat Duitsland wel won, lijken de Duitsers groepswinnaar in Groep C te worden. Koeman ziet dat anders. "Als Noord-Ierland zo speelt als ze tegen ons deden, zie ik niet in waarom ze geen punt kunnen pakken bij Duitsland."

Lees ook: Alles wat je moet weten over de EK-loting mét Nederland

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 9 december 2019

  2. zondag 8 december 2019