Ajax
0 – 0
Midtjylland

De Jong zag dat slotoffensief nutteloos was: "Niet te kritisch zijn"

De Jong zag dat slotoffensief nutteloos was: "Niet te kritisch zijn"

16 november 2019 – Frenkie de Jong is blij met het kwalificeren voor het Europees kampioenschap, maar baalt een beetje van het doelpuntloze gelijkspel tussen Noord-Ierland en Nederland. Volgens de middenvelder van FC Barcelona zat er niet veel meer in dan een punt en was het verstandig om geen slotoffensief te beginnen.In gesprek met de NOS geeft de middenvelder aan hoe de sfeer na afloop in de kleedkamer was. "Iedereen was blij, natuurlijk. We hebben het EK gehaald, dus iedereen was tevreden. We hebben zojuist een fotootje gemaakt met z'n allen. Ik ben zeker blij dat we het gehaald hebben, we moeten ook niet te kritisch zijn. Voor mijn gevoel hadden we wel moeten winnen."

Op papier leken de drie punten zeker haalbaar, maar voor de neutrale toeschouwer ontpopte zich een weinig verheffend schouwspel in Belfast. De Jong erkent dat het een lastig duel was. "Makkelijk as het niet, anders hadden we dik gewonnen. Ik vind dat we zelf te weinig gebracht hebben in balbezig, maar we zijn niet in de problemen gekomen. Uiteindelijk is het EK halen het belangrijkste."

Uiteindelijk zag De Jong dat er niet meer haalbaar was dan een punt. Om alles op alles voor de groepswinst de spelen, leek De Jong niet erg verstandig. "Ik moet zeggen dat we allemaal graag gewonnen hadden. Op het eind wisselden we Nathan Aké (voor Ryan Babel, red.). We hebben het niet op een offensief gegooid. Groepshoofd worden lijkt nu heel lastig te worden, maar uiteindelijk zijn er heel veel goede ploegen op het EK, dus of we nou in pot 1 of pot 2 zitten maakt denk ik niet uit."

Alles wat je moet weten over de EK-loting mét Nederland

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020