Duitsland komt laat op stoom, maar grijpt leiding in poule

16 november 2019, 22:43   Bijgewerkt: 16 november 2019, 23:09

Het duurde even, maar Duitsland heeft de wedstrijd tegen Wit-Rusland zaterdag uiteindelijk simpel gewonnen. In Mönchengladbach viel de eerste treffer pas kort voor rust, maar werd het uiteindelijk toch 4-0. Duitsland staat met nog één wedstrijd te gaan nu bovenaan in de groep van Oranje.

De eerste goal van Duitsland, dat begon met de 23-jarige Robin Koch van SC Freiburg in de defensie, viel pas in de 41ste minuut en die viel op onorthodoxe wijze. Verdediger Matthias Ginter scoorde op aangeven van Serge Gnabry fraai met de hak en brak daarmee de ban. Hij stond echter wel in buitenspelpositie, maar dat werd niet waargenomen door de arbitrage. Kort na rust ging het pas echt los bij Duitsland. Leon Goretzka maakte er op aangeven van Toni Kroos 2-0 van en laatstgenoemde zorgde vijf minuten later zelf voor de 3-0. Daarmee was het uiteraard gespeeld, maar Wit-Rusland kreeg nog een kans om iets terug te doen. De penalty van Igor Stasevich werd echter vakkundig gekeerd door Manuel Neuer.

Waar Wit-Rusland dus de kans op een doelpunt liet liggen, deed Duitsland dat niet. Uitblinker Kroos bepaalde de eindstand met een prachtige goal op 4-0. Duitsland staat nu bovenaan in Groep C, gaat naar het EK en kan die eerste positie in de groep dinsdag vastleggen bij een zege op Noord-Ierland.