Oostenrijk dankzij winst op Noord-Macedonië naar het EK

Oostenrijk dankzij winst op Noord-Macedonië naar het EK

16 november 2019 – Oostenrijk heeft zich in eigen huis overtuigend geplaatst voor het Europees kampioenschap. Het Alpenland versloeg Noord-Macedonië met 2-1 en dat was ruimschoots genoeg voor het bemachtigen van het eindtoernooiticket. De Oostenrijkers eindigen als tweede in de poule, achter groepswinnaar Polen.Omdat Slovenië eerder vanavond al wonnen van Letland, moest Oostenrijk nog een puntje pakken tegen het Balkanland. David Alaba bezorgde Oostenrijk een droomstart door al na zeven minuten voor de 1-0 te zorgen. Het werkelijk onmachtige Noord-Macedonië, dat nog een klein kansje had op plaatsing, had niets in te brengen.

Ook in de tweede helft scoorde Oostenrijk snel. Rechtsback Stefan Lainer maakte in de 48ste minuut de tweede goal van de avond en besliste daarmee het duel. In de blessuretijd redde Noord-Macedonië de eer. De voorsprong op Oostenrijks naaste belager Slovenië is nu vijf punten en dat gat is met nog een duel te gaan niet meer te overbruggen.

Israël – Polen: 1-2
Het al geplaatste Polen liet in Israël zien dat zij de verdiende koploper in Groep G zijn. De Poolse formatie zegevierde met 0-2 en was daarmee nog mild voor de nummer vijf van de groep. Al na vier minuten maakte Grzegorz Krycowiak de 0-1 en tien minuten in de tweede helft zorgde Krzysztof Piatek voor de beslissing. De spits van AC Milan kreeg de voorkeur boven Robert Lewandowski. De aansluitingstreffer van Munas Dabbur kwam te laat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019