CSKA Moskou
0 – 0
Feyenoord

Koeman verklaart keuze Berghuis en absentie Memphis

Koeman verklaart keuze Berghuis en absentie Memphis

16 november 2019 – Bondscoach Ronald Koeman heeft in zijn basiself voor Steven Berghuis gekozen omdat hij graag een linksbenige speler op de rechterflank wil hebben. Dat laat hij voorafgaand aan het duel van Nederland op bezoek bij Noord-Ierland weten in gesprek met de NOS.Met die redenering had Koeman ook kunnen kiezen voor het debuut van Calvin Stengs, die ook als linksbenige spelers op rechts fungeert. "Het voetbal op rechts ging de vorige keer niet goed tegen Noord-Ierland", vindt de bondscoach. Toen stond Steven Bergwijn geposteerd op de rechterflank. Hij is er niet bij wegens een blessure. "Daarom staat Joël Veltman ook op de rechtsbackpositie. Er is dan meer vastigheid."

Lees ook: Koeman kiest Berghuis als verrassende vervanger van Memphis

Memphis Depay ontbreekt in de selectie. De spits van Olympique Lyon is volgens Koeman niet fit genoeg voor speelminuten. "Ik heb de beslissing genomen en heb hem in bescherming te nemen." Ook de zieke Georginio Wijnaldum speelt niet. "Gini heeft afgelopen weekend al ziek gespeeld en kreeg begin deze week daarom een dubbele klap. Hij heeft nog niet volledig getraind."

Koeman is, net als op de persconferentie, beducht voor de kracht van de Noord-Ieren. Volgens de bondscoach is het vooral een kwestie gehad van de eerste paar minuten zonder kleerscheuren doorkomen. "We hebben het uitvoerig over hun openingsfases gehad. Zij zullen heel hoog en agressief druk zetten. Die fase moeten we zien door te komen."

Zoet blijft tweede keeper
Jasper Cillessen verdedigt zoals verwacht het doel. De vraag was vooral wie de tweede doelman zou zijn. Jeroen Zoet is dat normaliter, maar hij kent een slechte periode en is bij zijn club PSV zelfs derde doelman geworden. Voor Koeman verandert die zaak niets aan zijn keepersvolgorde, want de PSV'er blijft tweede doelman.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020