Onrust bij Achilles: weggesneden kunstgras en inzet van honden

16 november 2019, 17:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is en blijft onrustig rondom amateurclub Achilles '29. De Groesbeekse voetbalvereniging is niet meer welkom op het eigen complex, waar de voormalige bestuurders (de familie Derks) het terrein bewaken met honden. De familie is eigenaar van de grond.

De club, die zelfs nog even in de Eerste Divisie speelde, zit al jarenlang in de problemen. Achilles kampt met grote schulden en krijgt geregeld strafpunten aan de broek. De rol van de familie Derks is bij de club uitgespeeld, maar zij zijn nog wel de eigenaren van de ondergrond. Op sportpark De Heikant is zelfs al een gedeelte van het kunstgras van het hoofdveld weggesneden, zodat er niet meer op gevoetbald kan worden.

Volgens voorzitter Pjotr van der Horst wordt de sfeer steeds grimmiger. De familie Derks verklaart aan het Algemeen Dagblad waarom er met honden het terrein bewaakt wordt. "Toen in de loop van die dag opnieuw alle sloten en hekken rond ons terrein vernield waren door provocerende leden, hebben wij hiervan meteen melding gedaan bij de politie. De politie is niet gekomen. Met hen is telefonisch besproken dat het inzetten van eigen bewaking met honden op dat moment de beste oplossing was. Wij hebben dit advies opgevolgd. De situatie van die middag maakte dat noodzakelijk."

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Zaterdag 30 november speelt Achilles weer thuis in de hoofdklasse. Dit weekend staat er een uitduel op het programma. De Groesbekers hebben na tien duels slechts één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen