Kompany hoopt dat opgekrabbeld Anderlecht Ajax kan volgen

Kompany hoopt dat opgekrabbeld Anderlecht Ajax kan volgen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 november 2019 – Vincent Kompany geeft toe dat hij bezig is aan een moeizame periode als speler/trainer bij Anderlecht. De Belgische verdediger ziet echter dat paars-wit langzaamaan opkrabbeld in de Belgische competitie en hoopt dat de club kan doorgroeien. Hij wijst onder meer naar de ontwikkeling die Ajax heeft doorgemaakt.

Met Kompany als eindverantwoordelijke beleefde Anderlecht een dramatische seizoenstart. De club uit Brussel had na negen duels slechts drie clubs onder zich. Nu zijn ze, mede dankzij de komst van trainer Franky Vercauteren, al zeven duels ongeslagen. "We hebben een visie opgesteld, een plan hoe we de club kunnen laten herstellen. Tegelijkertijd willen we in de toekomst kunnen duelleren met de grote teams om ons heen, zoals Ajax en Club Brugge", aldus de Belgisch international in gesprek met The Guardian

Inmiddels staat Anderlecht op een tiende plaats. De nummer drie, Standaard Luik, heeft zeven punten meer. Alles is dus weer mogelijk, ziet Kompany. "We hebben veel tijd besteed aan het opmaken van een nieuw plan bij de club. Nu moeten we kalm blijven." De opmars is mede te danken aan Vercauteren, geeft Kompany aan: "Frank heeft enorm veel ervaring, nationaal en internationaal. Hij is een icoon van de club. Iemand met zijn status weer binnenhalen was heel belangrijk om onze aanpak op de lange termijn te garanderen."

Reacties

gerelateerd