Bandé werkt langzaam aan herstel bij Ajax: "Het was zo pijnlijk"

Bandé werkt langzaam aan herstel bij Ajax: "Het was zo pijnlijk"

16 november 2019 – Hij is bijna vergeten bij het grote publiek, maar Ajax-buitenspeler Hassane Bandé werkt langzaam aan zijn comeback in Amsterdam. De aanvaller wordt 'beetje bij beetje' fitter en hoopt snel zijn minuten te kunnen maken in het eerste elftal van de hoofdstedelingen."Het was heel erg moeilijk, want je komt bij een nieuwe club en speelt niet", verklaart Bandé bij Ajax TV zijn periode na zijn blessure. Hij raakte in de zomer van 2018, kort na zijn komst van KV Mechelen, geblesseerd in oefenduel. "Je raakt zwaar gebleseerd. Dat maakt het erg moeilijk, maar je moet het er maar mee doen."

De aanvaller uit Burkina Faso geeft toe dat hij een zware tijd kende na zijn beenbreuk. "Ik kon niet geloven dat ik bij Ajax mijn been brak. Het was de eerste keer dat ik een blessure had. Toen ze vertelden dat het een breuk was, had ik het niet meer. Het was zo pijnlijk. Mijn been kan nu niet meer breken, want ik heb een ijzeren in in mijn been."

Afgelopen week speelde Bandé nog mee in de met 6-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Willem II. Vorig seizoen zag hij dat Ajax furore maakte in de Champions League, zonder zijn bijdrage. "Ik was blij voor het team, maar diep in mijn wilde ik natuurlijk ook bijdragen aan het succes van het team. Dan was het nog gedenkwaardiger geweest, ook voor mij. Beetje bij beetje gaat het de goede kant op. Ik werk hard om terug te komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019