'Memphis en De Vrij ontbreken bij Oranje tegen Noord-Ierland'

16 november 2019, 19:05

Het Nederlands elftal moet het vanavond tegen Noord-Ierland stellen zonder Memphis Depay en Stefan de Vrij. Bondscoach Ronald Koeman kan geen beroep doen op de aanvaller van Olympique Lyon en de verdediger van Internazionale. Zij zijn allebei niet fit genoeg.

Er waren de laatste dagen al wat twijfels over met name het meespelen van Memphis tegen de Noord-Ieren. De sterkhouder van Oranje had last van zijn bovenbeen. Volgens FOX Sports staat Memphis niet op de officiële UEFA-selectielijst van Nederland voor de interland van vanavond en ontbreekt hij dus. Datzelfde geldt voor De Vrij. Georginio Wijnaldum, die met ziekte kampte deze week, kan naar verluidt wel in actie komen.

Wijziging in opstelling

Met name de afwezigheid van Memphis zal Koeman zijn opstelling doen wijzigen. Onder meer Luuk de Jong, Wout Weghorst, Ryan Babel of Myron Boadu zouden Memphis kunnen vervangen. De Vrij had waarschijnlijk sowieso niet gespeeld, omdat Koeman de voorkeur geeft aan aanvoerder Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging.

Lees ook: 'Koeman kiest voor vaste namen tegen Noord-Ierland'

Of Memphis en De Vrij op tijd fit zijn voor het laatste groepsduel van komende dinsdag tegen Estland, is nog afwachten. Nederland heeft vanavond aan een punt tegen Noord-Ierland genoeg om zich voor het EK van komende zomer te plaatsen. In dat geval gaat de wedstrijd tegen Estland alleen nog om de vraag of Nederland groepswinnaar wordt of die titel aan Duitsland moet laten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen