Spoorboekje: Oranje op rapport, ontknoping EK-poules

Spoorboekje: Oranje op rapport, ontknoping EK-poules

17 november 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 17 november.Nieuws

Reacties op plaatsing Oranje
Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag definitief voor EURO 2020 en is er dus eindelijk weer eens een keer bij op een eindtoernooi. De reacties op het duel met Noord-Ierland passeren uiteraard de revue.

Specials

Hoe ervaren is Oranje?
Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK van komende zomer. De komende maanden kan bondscoach Ronald Koeman rustig gaan nadenken over het samenstellen van zijn ideale selectie. Een ding weet hij zeker, het wordt geen team dat overloopt van de ervaring op eindtoernooien. Er zijn slechts een paar spelers die weten hoe het is om op een groot toernooi te acteren.

Oranje op rapport
Nederland kwalificeerde zich in Belfast voor het EK door met 0-0 gelijk te spelen tegen Noord-Ierland. Welke spelers maakten indruk en welke internationals kwamen niet goed voor de dag? FCUpdate.nl maakt de balans op in het spelersrapport. 

Wedstrijden

Servië - Oekraïne (15.00 uur)
In veel EK-kwalificatiepoules is de spanning zo goed als verdwenen en is het duidelijk wie komende zomer z'n afwachting mag gaan maken op het EK. Maar dat geldt niet voor groep B. Daar is er nog volop spanning. Koploper Oekraïne is weliswaar al geplaatst voor het EK, maar om de tweede rechtstreekse plek is nog een gevecht gaande. Portugal staat nu tweede met veertien punten, terwijl Servië derde staat met dertien punten. Servië moet de laatste groepswedstrijd dus winnen van het al uitgespeelde Oekraïne, terwijl Portugal aan een zege op Luxemburg genoeg heeft voor een EK-ticket. Alles is nog mogelijk.

Cambuur - Almere City (16.45 uur)
Terwijl er in ons land vooral naar het Nederlands elftal wordt gekeken en hun jacht op een EK-ticket, gaat het competitievoetbal in Nederland gewoon door. In de Eerste Divisie ontmoet Cambuur vanmiddag Almere City. Als koploper Cambuur van nummer negen Almere City wint, dan slaan de Friezen een gaatje met nummer twee De Graafschap, dat evenveel punten heeft. De Superboeren komen dit weekend niet in actie en hebben dus nog wel een wedstrijd extra te spelen. Maar Cambuur kan de druk er meteen weer opzetten.

Nederland Onder-17 - Frankrijk Onder-17 (19.00 uur)
De tranen vloeiden nadat de talenten van Nederland Onder-17 na strafschoppen de WK-finale misliepen. Om toch nog iets mee te nemen uit Brazilië, moet Oranje vanavond met de leeftijdsgenoten van Frankrijk zien af te rekenen in de strijd om het brons. De Fransen werden in de halve finale uitgeschakeld door het gastland. Wie pakt er vanavond toch nog een medaille? 

Voetbal op tv

12.15 uur: Telstar - Go Ahead Eagles, FOX Sports 1, live verslag van dit Eerste Divisie-duel
14.30 uur: FC Den Bosch - Excelsior, FOX Sports 1, live verslag van dit Eerste Divisie-duel
15.00 uur: Luxemburg - Portugal, Ziggo Sport, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
15.00 uur: Servië - Oekraïne, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
16.45 uur: SC Cambuur - Almere City, FOX Sports 1, live verslag van dit Eerste Divisie-duel
18.00 uur: Kosovo - Engeland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
18.00 uur: Bulgarije - Tsjechië, Ziggo Sport Extra, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
20.40 uur: Rondo, Ziggo Sport, talkshow over voetbal
20.45 uur: Albanië - Frankrijk, Ziggo Sport Docu, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Andorra - Turkijke, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit EK-kwalificatieduel
22.30 uur: NOS Studio Voetbal, NPO 1, talkshow over voetbal

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019