De Ligt: "Mooiste om je land te vertegenwoordigen op toernooi"

De Ligt: "Mooiste om je land te vertegenwoordigen op toernooi"

16 november 2019 – Het Nederlands elftal kan zich vanavond gaan plaatsen voor het EK van komende zomer en wat verdediger Matthijs de Ligt betreft gaat dat ook gebeuren. Hij kijkt er al erg naar uit om met Nederland op zo'n groot podium te spelen. De laatste keer dat dat gebeurde zat De Ligt namelijk nog op de middelbare school."Het laatste toernooi met Nederland was het WK in Brazilië (2014). Toen zat ik in de derde klas van de middelbare school en zat ik elke wedstrijd thuis aan de buis gekluisterd", zegt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. De jonge international hoopt vanavond te realiseren dat Oranje voor het eerst in jaren weer tickets kan gaan boeken voor een groot toernooi. "Het is toch het allermooiste voor een voetballer als je je land mag vertegenwoordigen op een eindtoernooi en het hele land achter je staat en meeleeft?"

Lees ook: Van Dijk over EK: "Het wordt echt tijd, zijn er klaar voor"

De Ligt komt met een goed gevoel binnen bij Oranje, want na een stroef begin bij zijn nieuwe club Juventus is de verdediger de laatste weken op minder fouten te betrappen. Dat het even wennen was in Italië, noemt De Ligt niet gek. "De corebusiness is geen tegengoal incasseren en de opbouw van achteruit verzorgen. Dezelfde filosofie als bij Ajax. Maar in detail doen ze zoveel dingen anders. Ik kijk veel beelden en ik praat vaak met Bonucci, Chiellini en Buffon. Zij reiken kennis aan en die slurp ik op. Vervolgens kijk ik of het voor me werkt. Niet alles werkt voor iedereen hetzelfde."

Concurrent De Vrij
Als het Nederlands elftal vanavond het EK haalt, dan viert De Ligt het feest samen met Stefan de Vrij. De twee verdedigers zijn in Italië verwikkeld in een felle strijd om de titel, want Internazionale zit Juventus behoorlijk op de hielen. Toch is er van die concurrentie tussen de twee bij Oranje niks terug te zien. "Bij het Nederlands elftal streven we hetzelfde na: ons kwalificeren voor het EK en daar zo goed mogelijk presteren. Vooral de media willen er een strijd tussen Stefan en mij van maken. Maar zo zit het zeker niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019