Voormalig Willem II-spits Isak mikpunt van racisme in Roemenië

16 november 2019, 10:48

Zweden plaatste zich gisteravond na een 2-0 overwinning op Roemenië voor het EK van komende zomer, maar na afloop was er niet alleen maar sprake van feestvreugde. Het duel in Boekarest werd namelijk kort stilgelegd vanwege racistische spreekkoren van Roemeense supporters aan het adres van de Zweedse spits Alexander Isak.

Isak, die in Nederland vooral bekend is van zijn tijd bij Willem II vorig seizoen, kaartte de geluiden vanaf de tribune zelf aan bij de scheidsrechter, zo vertelde hij na afloop tegen diverse media. "Ik hoorde een aantal racistische kreten vanaf de tribune en vroeg aan de scheidsrechter of hij hoorde wat er gebeurde. Hij had nog niets gehoord." Niet lang na die opmerking legde de Italiaanse scheidsrechter het duel alsnog even stil. "We hadden kort overleg en daarna ging de wedstrijd verder en dat vond ik goed", zegt Isak.

Door twee goals in de eerste helft won Zweden uiteindelijk met 0-2, waardoor de Roemenen hen niet meer in kunnen halen in groep F. "Ik ben blij dat we hebben gewonnen", zegt Isak, die zich zo min mogelijk wilde laten beïnvloeden door wat hij vanaf de tribunes hoorde. "Natuurlijk doet het pijn en is het een schande, maar we waren erop voorbereid. Het is beter om het te negeren. Er zullen altijd idioten zijn. Het is beter om ze niet de aandacht te geven waar ze naar op zoek zijn."

Lees ook: Spanje declasseert Malta

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen