Lam dronken van geluk na bemachtigen EK-ticket met Finland

15 november 2019, 23:08

Thomas Lam is dolgelukkig na de kwalificatieprimeur van Finland. In Helsinki wisten de Scandinaviers na een 3-0 overwinning op Liechtenstein voor het eerst in de historie een ticket voor een eindtoernooi te bemachtigen. Lam, spelers van PEC Zwolle, kon zijn geluk ondanks zijn reservebeurt tijdens de wedstrijd niet op.

In gesprek met de NOS laat de verdediger weten wat de prestatie voor het land betekent. "We hebben echt geschiedenis geschreven. Voetbal staat nu echt op de kaart in Finland. Als iemand drie jaar geleden had gezegd dat Finland zich voor de eindronde van het EK zou plaatsen, was diegene voor gek verklaard."

Achter het onaantastbare Italië, dat nog geen punt liet liggen, troefden de Finnen onder meer Griekenland en Bosnië-Herzegovina af. Lam vindt dat Finland als team erg is gegroeid. "We hebben een goed wedstrijdplan en alle stukjes vielen nu een keer in elkaar. IJshockey blijft sport nummer een, maar voetbal gaat hier veel plezier van hebben. Het hele land staat op zijn kop. Niemand had dit durven dromen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen