Spanje declasseert Malta, Zweden via Roemenië naar EK

15 november 2019, 22:39   Bijgewerkt: 15 november 2019, 23:13

Zoals verwacht had Spanje vrijdag weinig moeite met Malta in de EK-kwalificatie. Voor rust deed de koploper van Groep F het nog rustig aan met slechts twee goals, maar na de pauze liep het team uit naar een 7-0 zege. Alle doelpunten werden gemaakt door verschillende spelers. Ondertussen plaatste Zweden zich voor het EK door Roemenië in eigen huis te verslaan.

Spanje - Malta 7-0

Spanje is de trotse groepswinnaar van Poule F en had schudde Malta, dat gedeeld laatste staat, simpel van zich af. Voor rust ging het door goals van Alvaro Morata en Santi Cazorla nog enigszins rustig aan. Overigens was de goal van Cazorla bijzonder, aangezien hij vier jaar geleden zijn laatste goal had gemaakt voor Spanje. De middenvelder was door zwaar blescureleed lang uit de gratie, maar is helemaal opgeleefd en bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt. Na de pauze gaf Spanje gas en liep het uit naar een 7-0 zege. Pau Torres, Pablo Sarabia, Dani Olmo, Gerard Moreno en Jesus Navas maakten er een monsterscore van. Torres en Olmo scoorden bij hun debuut.

Roemenië - Zweden 0-2

Waar er bij Spanje tegen Malta weinig meer op het spel stond, was dat bij Roemenië tegen Zweden wel anders. Roemenië had voor vandaag een punt minder dan Zweden en zou bij winst dan ook langszij kunnen komen. Dat gebeurde niet. In tegendeel: Zweden trok op vijandelijke bodem met 0-2 aan het langste eind door goals van Marcus Berg en Robin Quaison voor de pauze. Zij zorgden ervoor dat Zweden de tickets voor het EK kan gaan boeken. De voorsprong op de Roemenen bedraagt met nog één speelronde te gaan namelijk vier punten. Bij Roemenië, dat derde staat in de groep, bleef Ajacied Razvan Marin negentig minuten lang op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen