Eerste Divisie: Roda niet langs Dordrecht, weer zege Volendam

15 november 2019, 21:57

Het is Roda JC vrijdag niet gelukt om hekkensluiter FC Dordrecht op de knieën te krijgen. De middenmoter kwam in Zuid-Holland na een achterstand niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondertussen boekte FC Volendam weer een overwinning.

FC Dordrecht - Roda JC 1-1

FC Dordrecht staat onderaan in de Eerste Divisie en moest het vrijdag bovendien doen zonder Anass Achahbar. Desondanks nam de ploeg van Claudio Braga brutaal de leiding in de wedstrijd. Een eigen doelpunt van Roda-verdediger Daryl Werker betekende na twintig minuten de 1-0. Heel lang bleef die stand niet op het bord staan, aangezien Ike Ugbo kort na rust de 1-1 maakte. Hij is dit seizoen de talisman in de voorhoede van Roda en kwam vorige week ook al tegen SC Cambuur (1-2 verlies) tot scoren. Verder dan dat doelpunt kwam het team van Jean-Paul de Jong vrijdag echter niet.

TOP Oss - Volendam 1-2

In tegenstelling tot FC Dordrecht heeft TOP Oss, een andere laagvlieger in de Eerste Divisie, geen punten gepakt. De ploeg van Klaas Wels was vrijdag niet opgewassen tegen FC Volendam, dat door de zege gedeeld eerste staat in de tweede periode. Oss kwam na zes minuten op voorsprong door een goal van Philippe Rommens, maar gaf die stand al snel uit handen. Jelle Duin (penalty) en Martijn Kaars maakten er al voor rust 1-2 van. Omdat er na de pauze niet meer gescoord werd, ondanks dat Oss daar wel kansen voor kreeg, wonnen de Noord-Hollanders met 1-2. Het is de vierde zege op rij voor het team van Wim Jonk