Finland plaatst zich voor het eerst voor een eindtoernooi

15 november 2019, 19:53   Bijgewerkt: 15 november 2019, 20:37

Het is Finland eindelijk gelukt om zich te plaatsen voor een eindtoernooi. De Scandinaviërs konden vrijdag een ticket voor het EK van 2020 pakken en zijn in geslaagd voor die missie. Een 3-0 zege op Liechtenstein was meer dan genoeg om een bewijs voor het EK te pakken in Groep J. Finland is er komend jaar voor het eerst in de historie bij op een toernooi.

Finland - Liechtenstein 3-0

Finland was bezig aan een goede kwalificatiereeks en kon die vrijdag bekronen tegen hekkensluiter Liechtenstein. Met Thomas Lam (PEC Zwolle) op de bank lukte het om de laatste stap te zetten. Jasse Tuominen zorgde voor een vroege voorsprong voor Finland en dat hielp de ploeg in het zadel. Pas in de tweede helft liep het thuisland verder uit. Teemu Pukki benutte een penalty in de 64ste minuut en hielp Finland aan de bevrijdende 2-0. Hij was tien minuten later ook de maker van de derde Finse goal. Daardoor konden de tickets voor het EK definitief worden geboekt. Finland heeft zich als nummer twee van Groep J geplaatst voor het toernooi. Italië verzekerde zich al van groepswinst.

Armenië - Griekenland 0-1

John van 't Schip heeft met Griekenland vrijdag een succesje geboekt. De coach van Griekenland, dat bezig is aan een treurige kwalificatiereeks, boekte een overwinning op concurrent Armenië. De voorlaatste kwalificatiewedstrijd werd met 0-1 gewonnen door een goal van Dimitrios Limnios. Bij de Grieken stond Evangelos Pavlidis in de basis, net als Pantelis Hatzidiakos.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen