Koeman verwacht ander duel: "Zullen agressief druk zetten"

15 november 2019, 19:53

Het Nederlands elftal kwam thuis tegen Noord-Ierland (3-1) goed weg na een 0-1 achterstand. Oranje moest in dat EK-kwalificatieduel de Noord-Ierse bus omver zien te krijgen en dat lukte uiteindelijk pas in de slotfase. Zaterdag staan beide teams tegenover elkaar in Belfast en Ronald Koeman verwacht een ander spelbeeld.

Dat gaf de bondscoach aan op het perspraatje van vrijdag. De coach denkt niet dat Noord-Ierland, dat moet winnen om uitzicht te houden op het EK, weer defensief voor de dag zal komen. "Ik verwacht nu een andere wedstrijd", sprak Koeman. "Ze zullen in de eerste fase agressief en hoog druk zetten. Daar zijn wij op voorbereid en hebben wij ook op getraind."

De bondscoach baarde na het eerste duel met Noord-Ierland opzien door te zeggen dat de tegenstander 'schandalig voetbal' liet zien in De Kuip. Dat stuitte op veel kritiek vanuit Noord-Ierland. "Mijn excuses als ik iemand met die woorden heb beledigd. Ik doelde op de tijd die zij namen bij een ingooi, corner of vrije trap. Misschien had ik de schuld bij de scheidsrechter moeten leggen", aldus Koeman, die het 'prima' vindt dat de Noord-Ieren de teksten van hem nu als motivatie zien.

Stengs en Boadu

Bij Oranje zijn Georginio Wijnaldum en Memphis Depay twijfelgevallen. Mogelijk lonken er daardoor speelminuten voor nieuwkomers Calvin Stengs en Myron Boadu. Beide AZ-spelers mogen nu aan het grote Oranje ruiken. "Mooi om te zien als nieuwe jonge spelers een beetje schroom hebben als ze bij het Nederlands elftal komen. Ze worden goed opgenomen in de groep en het zijn goede voetballers, dan gaat alles een stuk makkelijker. Ze genieten van de kans die ze krijgen", zegt Koeman, die ook kritische woorden heeft voor het AZ-duo. "Ze trainen op het aller hoogste niveau en op sommige momenten komen ze te kort, maar ik verwacht wel dat ze naar dat niveau toe groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen