Palace-spits Benteke krijgt rijontzegging van twaalf maanden

Palace-spits Benteke krijgt rijontzegging van twaalf maanden

15 november 2019 – Christian Benteke krijgt de nodige kritiek nadat hij voor de zoveelste keer is gepakt met te snel rijden, de Belgische spits heeft een rijontzegging van twaalf maanden gekregen en moet een fikse boete betalen. Dat meldt het Lavender Hill Magistrates Court in Londen.De spits die tegenwoordig onder contract staat bij het Engelse Crystal Palace had al negen punten op zijn rijbewijs voor te hard rijden. Hij werd vrijdag opnieuw berecht voor dezelfde soort overtreding, de spits zelf was niet aanwezig bij de hoorzitting in Londen.

Pamela Stokes, lid van het gerechtshof in Londen, stelt dat Benteke diep is gezakt als rolmodel naar zijn fans. "Benteke is al eerder bestraft voor dit soort zaken. Hij is een bekende voetballer en zou gezien moeten worden als een voorbeeld voor jonge kinderen. Hij voldoet hier zeker niet meer in", citeren verschillende Engelse media.

Benteke werd gepakt in zijn Bentley toen hij in 60 kilometer per uur-zone ruim 130 kilometer per uur reed. De Belgische aanvaller krijgt hierdoor een rijontzegging van twaalf maanden en moet een boete betalen van 2.780 pond.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020