Van der Sar vindt kritiek op Qatar-reis van Ajax 'makkelijk scoren'

15 november 2019, 15:12

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt de kritiek op de reis van Ajax naar Qatar makkelijk scoren. De Amsterdammers reizen deze winter af naar het Midden-Oosten voor een trainingskamp en er kwam bijzonder veel kritiek op die beslissing. Overtrokken veel, zo oordeelt de voormalig keeper. "We zijn een voetbalclub, geen politieke partij."

Dat stelt hij tegenover Het Parool. "Er liggen voetbaltechnische redenen aan ten grondslag", legt Van der Sar uit over het tripje, gepland in januari. Volgens diverse critici – onder wie Amnesty International overigens – zou Ajax een land waar de mensenrechten met voeten worden getreden, moeten mijden. "Het levert ook aandacht op voor de situatie in Qatar. Die situatie zelf kan Ajax niet veranderen. Dat is ook niet onze rol."

Lees ookAjax krijgt Amnesty achter zich aan vanwege trip naar Qatar

De voordelen zijn volgens Van der Sar onder andere de weersomstandigheden, de goede velden en het ontbreken van tijdsverschil. Daarnaast levert Ajax deze trip ook nog enkele tonnen op, in plaats van dat de reis geld kost. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 700.000 euro dat Ajax kan bijschrijven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen