Löw maakt beslissing: Neuer en Ter Stegen allebei één wedstrijd

15 november 2019, 14:49   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:03

Een nieuwe interlandperiode betekent een nieuwe discussie bij de nationale ploeg van Duitsland. Marc-Andre Ter Stegen uitte onlangs zijn ongenoegen over zijn reserverol en sindsdien is er veel te doen over de keeperspositie bij de Duitsers. Bondscoach heeft in deze interlandperiode een duidelijke keuze gemaakt. Ter Stegen keept tegen Noord-Ierland en Manuel Neuer staat tegen Wit-Rusland tussen de palen.

"Dat is de beslissing geworden en beide keepers weten ervan", zei Löw op de persconferentie. Neuer was al jaren de vaste keeper bij Die Mannschaft en zal ook de aanvoerdersband dragen in de wedstrijd tegen Wit-Rusland. Ter Stegen zorgt echter voor stevige concurrentie voor Neuer en hij liet onlangs weten niet tevreden te zijn met zijn reserverol bij Duitsland, mede omdat hij uitblinkt bij FC Barcelona. Hij stond eerder al in de goal in de oefenwedstrijd tegen Argentinië en is ook volgende week dinsdag de sluitpost van Duitsland in de wedstrijd tegen de Noord-Ieren.

Duitsland staat momenteel tweede in de poule achter Nederland. Beide landen hebben weliswaar een gelijk aantal punten, maar Oranje topt de groep op basis van onderling resultaat. De ploeg van Löw kan zich zaterdag al verzekeren van kwalificatie voor het EK 2020, mits Oranje in Belfast niet verliest van Noord-Ierland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen