Van der Sar blijft tot en met november 2023 bij Ajax

15 november 2019, 14:07   Bijgewerkt: 15 november 2019, 15:09

Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot en met de november 2023. Daarmee wordt zijn verbintenis met vier jaar verlengd, tenminste als er tijdens de algemene Vergadering van Aandeelhouders vrijdagmiddag geen bezwaar wordt gemaakt tegen de herbenoeming. Aangezien dat geenszins in de lijn der verwachting ligt, zal de benoeming van de algemeen directeur dan ook zonder twijfel doorgaan.

 "Eigenlijk was ik me niet eens bewust dat mijn termijn af liep", reageert Van der Sar via de clubsite. "En voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax. Dus ik ben blij met het vertrouwen. Ons gezamenlijke doel is om met Ajax 1 structureel aan te haken bij de Europese top. Daar hoort een gezonde bedrijfsvoering bij, die gericht is op nationale en internationale groei en vanuit de waarden die bij Ajax horen. Dat is ambitieus en daar hou ik van."

Van der Sar maakt al sinds 2012 deel uit van het directieteam van de Amsterdammers, waarin hij begon als directeur marketing. Later groeide hij door tot algemeen directeur, waar hij samen met Marc Overmars een grote rol heeft bij Ajax. "Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet."

'Belangrijke rol'

Ook binnen Ajax is men blij met het nieuwe contract. "Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren", aldus president-commissaris Leen Meijaard. "Om dit succes te bestendigen willen wij zijn contract graag verlengen. In gesprekken die wij met hem voerden, bleek dat ook hij graag door wilde bij Ajax. Hij vertegenwoordigt Ajax zowel in binnen- als buitenland op excellente wijze. Onder zijn leiding kan Ajax nog verdere stappen maken, daar zijn wij van overtuigd."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen