Duel tussen Villarreal en Atletico Madrid niet in Miami gespeeld

15 november 2019, 12:42

Het duel tussen Atlético Madrid en Villarreal in december mag niet in Miami gespeeld worden. De twee clubs kwamen ongeveer een maand geleden met het voorstel om de wedstrijd in Amerika te spelen, maar in een rechtszaak tussen La Liga en de Spaanse voetbalbond is besloten dat dit plan geen doorgang gaat vinden. 

In de geschiedenis van La Liga, de Spaanse competitie, werd er nog nooit een wedstrijd gespeeld buiten de landsgrenzen van Spanje. Beide clubs stonden open om de wedstrijd in Miami te spelen, maar de Spaanse bond heeft via de rechter deze plannen weten te dwarsbomen.

Het is niet de eerste keer dat er wordt gesproken over het spelen van een competitiewedstrijd buiten Spanje. Vorig seizoen probeerde La Liga ook al de wedstrijd tussen Barcelona en Girona naar Amerika te brengen, maar na protesten van supporters en spelers vond dat uiteindelijk geen doorgang.

Het is opvallend dat de bond niet open staat voor de internationalisering van de competitie, omdat onlangs wel werd besloten dat de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië gespeeld zal gaan worden. De Spaanse nationale televisie is het hier overigens niet mee eens en boycot de wedstrijden om de Supercup. De opbrengsten van die wedstrijden gaan volgens de bond wel naar het 'lagere' profvoetbal en het vrouwenvoetbal.

Lees ook: Spaanse nationale tv keert zich tegen Supercopa in Saoedi-Arabië

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen