Van de Donk: "We worden nu eindelijk gewaardeerd in voetbal"

15 november 2019, 11:30

Daniëlle van de Donk speelde in de jeugd veel mee met jongensteams en dankt die tijd voor de speler die zij vandaag de dag is. De middenvelder van Oranje en Arsenal werd in haar jeugd uitgelachen door de jongens, maar ziet nu dat het vrouwenvoetbal volledig geaccepteerd wordt. "We worden nu eindelijk gewaardeerd in het voetbal", zei de 28-jarige speelster.

Met tien goals uit veertien wedstrijden voor club en land is Van de Donk behoorlijk op schot dit seizoen. De middenvelder van Arsenal komt van ver, maar weet waarvoor ze het al die tijd heeft gedaan. "Ik speelde vroeger veel mee met de jongens. Ik moet ze bedanken om de speler die ik uiteindelijk ben geworden", zegt zij tegenover The Sun. "De tegenstanders vonden het vreselijk, omdat er een meisje meedeed. Ik was nooit geïntimideerd en wist dat mijn teamgenoten me zouden steunen. Na afloop gaven de tegenstanders me dan wel een hand, omdat ik goed had gespeeld."

Van de Donk is met Oranje goed op weg naar het EK en met Arsenal gaat zij voor de tweede titel op een rij. Aankomend weekend staat de Noord-Londen derby op het programma tegen Tottenham Hotspur. "We spelen in het nieuwe stadion van Spurs en dat voelt wel als een stukje waardering voor wat wij doen. Het gaat een geweldige ervaring worden en ik kijk er erg naar uit. De derby is bij de mannen een hele grote wedstrijd met veel rivaliteit, bij de vrouwen is dat nog niet echt zo. Maar wij willen natuurlijk winnen en beleven de wedstrijd wel als een derby", besluit de Oranje-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen