Johan Cruyff Foundation stelt eis: alle biografieën terug

15 november 2019, 10:52   Bijgewerkt: 15 november 2019, 11:00

De Johan Cruyff Foundation eist dat het boek 'Johan Cruyff de biografie' van Auke Kok uit alle boekhandels én van alle webwinkels wordt gehaald. De foundation wil dat door middel van een rechtszaak bereiken. Vrijdagmiddag om 13.30 uur staan beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam, zo meldt De Telegraaf

De Foundation is ernstig geschokt over de beschuldigingen aan het adres van Johan Cruyff. Volgens de biografie van Kok zou Cruyff zich jaarlijks één miljoen euro hebben laten uitkeren vanuit de liefdadigheidsorganisatie. Kok sprak in de uitzending van De Wereld Draait Door van woensdag dat hij drie anonieme bronnen zou hebben gesproken die deze bewering verklaarden. In de dagvaarding van de advocaten van Houthoff staat dat de bewering 'onwaar' en 'schadelijk' voor de Foundation is.

De Foundation eist nu dat alle boeken, zowel fysiek als via het internet, worden teruggehaald. Zij eisen een publiekelijke afstandsverklaring van de betreffende passage in het boek. Ook moet deze uit eventuele toekomstige boeken worden verwijderd. Dat alles onder een dwangsom van 1000 euro voor iedere keer of iedere dag dat zij dit overtreden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen