Excelsior-coach Moniz opnieuw in de clinch: "Moet je bek houden"

Excelsior-coach Moniz opnieuw in de clinch: "Moet je bek houden"

15 november 2019 – Excelsior-trainer Ricardo Moniz is opnieuw in de clinch geraakt met een van zijn spelers. Nadat enkele weken geleden al een voorval plaatsvond met Luigi Bruins, was het ditmaal doelman Alessandro Damen die het moest ontgelden. Hij zou een bal uit frustratie hebben weggetrapt, terwijl Moniz het spel net had stilgelegd om het een en ander uit te leggen.Moniz legde het partijspel stil om uit te leggen wat er beter moest en juist toen trapte Damen gefrustreerd een bal naast zijn doel. Moniz was niet gediend van deze frustratie en ging de confrontatie aan met Damen. "Je moet lekker zo doorgaan", zei de keeper volgens het Algemeen Dagblad. "Je moet je bek houden'', schreeuwde Moniz terug. "Zijn reactie was niet goed. Je kan niet een bal wegschieten, terwijl ik de situatie coach", sprak de trainer over het voorval. Damen moest na de woordenwisseling ruilen met tweede doelman Maarten de Fockert.

De clash met Damen is niet de eerste keer dat Moniz het aan de stok heeft met een van zijn spelers. Eerder clashte hij al met Luigi Bruins en stuurde hij zijn reserve-aanvoerder weg van de training. Met Damen liep het beter af, want al na de training werd het akkefietje in de kiem gesmoord. "We hebben het allemaal uitgesproken. Zo'n scheldkanonnade is nooit persoonlijk bedoeld. Het is altijd om elkaar beter te maken", sprak Moniz.

Excelsior speelt zondag de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De Kralingers staan op een vijfde positie in de Eerste Divisie en kunnen bij een overwinning naar de derde plek stijgen. De verwachting is dat Damen in die wedstrijd gewoon onder de lat zal staan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019