Gisteren gemist: Turkije en Tsjechië naar EK, verlies Oranje O-17

Gisteren gemist: Turkije en Tsjechië naar EK, verlies Oranje O-17

15 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 14 november.Turkije plaatst zich voor EK en heeft goed nieuws voor Frankrijk
Turkije heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar door voor eigen publiek met 0-0 gelijk te spelen tegen IJsland. De Turken zijn door de bloedeloze remise zeker van een plek bij de eerste twee in Groep H. Het gelijkspel in Istanboel is ook goed nieuws voor wereldkampioen Frankrijk, dat zonder in actie te komen nu eveneens zeker is van deelname aan de eindronde.

Spaanse speelsters gaan definitief staken na uitblijven akkoord
Er wordt komend weekend niet gevoetbald in de Spaanse vrouwencompetitie. De speelsters gaan staken omdat er geen akkoord is bereikt over een cao met de Spaanse voetbalbond.

Oranje Onder-17 mist WK-finale na strafschoppen tegen Mexico
Oranje Onder-17 heeft donderdag op het WK in Brazilië naast een finaleplaats gegrepen. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen had in de halve eindstrijd het betere van het spel, kreeg meer kansen, maar kwam in negentig minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de strafschoppenserie die volgde, miste Oranje drie keer.

Engeland scoort zeven keer, Tsjechië wint en plaatst zich ook
De beslissingen zijn gevallen in Groep A van de EK-kwalificatie. Engeland stelde op eclatante wijze de groepswinst veilig tegen Montenegro (7-0), terwijl ook Tsjechië er komende zomer bij is op het EK. Een direct gevecht met Kosovo werd winnend afgesloten (2-1) en daarmee is EK-aanwezigheid een feit.

Portugal blijft Servië voor dankzij hattrick van Ronaldo
Portugal is er nog niet, maar heeft donderdag wel een grote stap gezet naar plaatsing voor het EK van volgend jaar. De ploeg van Fernando Santos boekte een broodnodige overwinning op Litouwen (6-0) en kan de klus volgende week gaan klaren.

Groepswinst lonkt voor Frankrijk na moeizame zege
Frankrijk wist donderdagavond vlak voor de aftrap van het duel met Moldavië dat EK-deelname was veiliggesteld. Door het gelijkspel tussen Turkije en IJsland (0-0) kon de Fransen een plek bij de eerste twee in Groep H niet meer ontgaan. Het goede nieuws uit Istanboel was voor het team van bondscoach Didier Deschamps blijkbaar geen stimulans om het publiek te maken. Moldavië werd met slechts 2-1 verslagen, waardoor de Fransen wel de koppositie van de Turken hebben overgenomen.

  

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020