Engeland scoort zeven keer, Tsjechië wint en plaatst zich ook

Engeland scoort zeven keer, Tsjechië wint en plaatst zich ook

14 november 2019 – De beslissingen zijn gevallen in Groep A van de EK-kwalificatie. Engeland stelde op eclatante wijze de groepswinst veilig tegen Montenegro (7-0), terwijl ook Tsjechië er komende zomer bij is op het EK. Een direct gevecht met Kosovo werd winnend afgesloten (2-1) en daarmee is EK-aanwezigheid een feit.Engeland - Montenegro 7-0
Engeland was al zeker van plaatsing voor het EK en liet donderdag nog maar eens zien dat het echt wat te zoeken heeft op het toernooi in 2020. Montenegro, dat met slechts drie punten onderaan staat, werd helemaal zoek gespeeld en al na 24 minuten stond er een 3-0 stand op het bord door goals van Alex Oxlade-Chamberlain en Harry Kane (2). Laatstgenoemde werd de grote ster van de avond met drie goals. Ook Marcus Rashford en Tammy Abraham, die zijn eerste maakte voor zijn land, waren doeltreffend. Montenegro hielp bovendien nog een handje mee door een eigen goal te maken. Engeland stelde daarmee ook de groepswinst veilig.

Tsjechië - Kosovo 2-1
Tsjechië stond voor vandaag met één puntje meer dan Kosovo op de tweede plaats en wist dat het bij winst op Kosovo zeker zou zijn van plaatsing voor het toernooi. Gemakkelijk ging dat echter niet. Atdhe Nuhiu tekende kort na rust voor de 0-1 namens Kosovo, maar die goals werden teniet gedaan door Alex Kral. Twee goals van hem loodsten Tsjechië in veilige haven. Het land is er komende zomer dus weer eens bij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 6 december 2019